Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

17 Şubat 2013 Pazar

HER ÇİFT KENDI DÜĞÜNÜNÜN PRENSESİ VE PRENSİDİR

Prens William ve Catherine (Kate) Middleton





Düğün töreni Londra'daki bin yıllık tarihi Westminster Kilisesinde gerçekleşti.180 ülkede canlı yayınlanan törene yaklaşık 2000 seçkin davetli katıldı ve 2 milyona yakın izleyici ile ekranlarda buluştu.Prens William düğün töreninde  mensubu olduğu Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin (RAF) mavi üniforması yerine, onursal albay rütbesinin bulunduğu kırmızı İrlanda muhafızı üniforması giydi.Eşi Kate Middleton'ın gelinliği ünlü modacı  Alexander McQueen nin baş tasarımcısı Sarah Burton imzası taşıyordu.Yaklaşık 1 saat süren tören sırasında  bağlılık yemini eden çift birbirlerine "İyi günde, kötü günde, zenginlikte, fakirlikte, hastalıkta, sağlıkta, ölüm bizi ayırana kadar seni sevmeye ve sana değer vermeye yemin ediyorum" dedi.Bağlılık yemininde, "itaat etme" ifadesi ise yer almadı.  Prenses Diana da 1981'deki düğününde "itaat" ifadesini  yemin metninden çıkarmıştı.Dini nikahın tamamlanmasını ardından gerçekleşen resmi nikah da çiftin nikah defterini  Prens William'ın babası  Prens Charles, eşi  Cornwall Düşesi Camilla,  Prens Harry ve gelinin annesi Carole, babası Michael ve kardeşleri Philippa ile James de şahit olarak imzaladı.
    Törenin ardından çift  1902 yılına ait atlı bir arabayla kiliseden ayrıldı. Mutluluk içinde halkı selamlayan çifti sırasıyla Kraliçe Elizabeth ve eşi Prens Philipin arabası , Prens Charles ve eşi Camilla ile gelinin annesi ve babasının buluğundu araba takip etti Baş Sadıç Prens Harry ve baş nedime Pippa Middleton ayrı arabalarda giderken onlara küçük nedimeler eşlik ediyordu.15 dakika sonra  Buckingham Sarayı'na varan çift yaklaşık 1,5 saat sonra, sarayın balkonuna çıktı.Kendilerini büyük bir çoşku içnde bekleyen kalabalığı selamlayan çifte aileleri eşlik etti ardından  Prens William'ın görev yaptığı Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin (RAF) uçakları Buckingham Sarayı'nın üstünde gösteri uçuşu yaptı.Kraliçe Elizabeth 'in yeni evli çift şerefine Buckingham Sarayı'nda  600 misafirin  katıldığı bir resepsiyon verdi.

Resepsiyon sonrasında çift Prens Charles'a ait olan vintage spor Aston Martin Volante ile  - Clarence House'a doğru yola çıktı.Plakasındaki "Yeni Evli" yazan araba ingiliz bayrağı rengindeki balonlarla süslenmişti.Akşam saatlerinde ise Prens Charles, Buckingham Sarayı'nda 300 kişiden oluşan ve yalnızca çok yakın aile üyelerinin ve çiftin dostlarının çağrıldığı bir akşam yemeği ve parti düzenledi.  Buckingham Sarayı  Kraliçe  Elizabethin 'nin torunu Prens William a  Cambridge'in düklüğünü  ünvanı verdiğini açıkladı. Kate Middleton da böylece Cambridge Düşesi oldu






Prens Charles ve Camilla Borker





Charles ve Camilla'nın nişanı 10 Şubat 2005'de duyuruldu.Çift, aynı yıl 9 Nisan'da Windsor kasabasının nikah salonunda düzenlenen törenle nikahlandı. Sokaklarda çifti görmek için yaklaşık 20 bin kişi toplandı.
Kraliçe'nin yer almadığı ve az sayıda davetlinin olduğu tören ardından bu kez Windsor Şatosu'nun kilisesinde bir şükran ayini düzenlendi.Aralarında Kraliçe ve Prens Philip'in de olduğu 800 davetli önünde, çift birbirlerine ömür boyu sadık kalma sözü verdi.
Prenses Diana ile karışmaması için Camilla'nın Galler Prensesi unvanını kullanmayacağı; Prensin unvanlarından bir diğerinden hareketle Cornwall Düşesi olarak anılması karalaştırıldı.Düşes nikah töreninde sedef rengi bir şifon elbise ile manto giydi; kilise töreni için üzerini değiştirip yere kadar uzanan açık mavi bir elbise giydi.
Çift şerefine Windsor Şatosu'nda bir resepsiyon veren Kraliçe, burada yaptığı konuşmada Charles ile iftihar ettiğini söyleyip, çifte iyi dileklerini sundu.




II.Elizabeth ve Philip



Uzaktan kuzen olan Elizabeth ve Philip ilk kez 1934'te bir düğünde karşılaştı.1939'da bir sonraki karşılaşmaları ardından mektuplaşmaya başladılar.1946'da gizlice sözlendiler ama nişanın resmi olarak ilanı, Elizabeth 1947'de 21 yaşına girene dek ertelendi.Çift aynı yıl 20 Kasım'da evlendi. İki bin davetlinin katıldığı tören radyodan yayınlanan ilk düğün oldu.Gelinliği modacı Norman Hartnell tasarladı. Saten düşes gelinlik zambak ve portakal çiçeği nakışları ile süslüydü.
Savaş sonrasının yokluk döneminde, Prenses Elizabeth kumaş ve malzemeyi karnesini kullanarak aldı. Bu nedenle seçilen modelde fazla kumaş kullanılmamasına özen gösterildi.Çifte dünyanın dört bir yanından 2.500 hediye ve 10.000 tebrik telgrafı geldi.Kraliçe Elizabeth 2007 yılında 60. evlilik yıldönümünü kutlayan ilk İngiliz hükümdarı oldu.




Prens Felipe ve Letizia Ortiz



Prens Felipe'nin Madrid'de evlenen ilk kraliyet üyesi olması nedeniyle ayrı öneme sahip düğüne, çoğunluğu Latin Amerika ülkeleri olmak üzere 30 ülkeden devlet ve hükümet başkanları ile dünyanın dört bir yanındaki 40 kraliyet ailesinin üyeleri katıldı.  ''Yılın olayı'', Almudena Katedrali'nin kapılarının saat 09.00'da açılmasıyla başladı. Erkek davetlilerin genelde siyah frak giydiği, kadınların da geline saygıdan beyaz, düğüne saygıdan siyah kıyafet giymediği gözlendi.. Yeni prensesin, Kraliçe Sofia'nın 1962 yılındaki düğününde taktığı pırlanta taçla, kraliyet ailesinin hediye ettiği elmas küpeleri taktığı dikkat çekti.Ünlü İspanyol modacı Manuel Pertegaz'ın 19. yüzyıl tarzında tasarladığı, gümüş ve altın yaldızlı beyaz gelinliğin kuyruğunun 4,5 metre uzunluğunda olduğu belirtildi.ailesinin hediye ettiği elmas küpeleri taktığı dikkat çekti. 

Prens Felipe ise kraliyet ailesinin geleneklerine uygun olarak Kara Kuvvetleri'nin mavi renkli askeri üniformasını giydi.Almudena Katedrali'nde Madrid Kardinali Antonio Maria Rouco tarafından katolik dinine uygun olarak yönetilen tören, yaklaşık 1,5 saat sürdü.İspanyol devlet televizyonu TVE'nin canlı yayınladığı töreni, dünyada yaklaşık 1 milyar kişinin izlediği kaydedildi. 


Prens Laurent ve Claire Coombs




Belçika Kralı Albert ve Kraliçe Paola'nın 39 yaşındaki en küçük oğlu Prens Laurent, İngiltere doğumlu sade bir vatandaş olan Claire Coombs ile dünyaevine girdi. Zarif gelinliği içerisinde göz kamaştıran 29 yaşındaki Bath doğumlu Prenses, eşini Brüksel Belediye binasının balkonunda öptü. Prens Laurent ile Claire, önce belediye nikahı, daha sonra da Saint Michael ve Gudula Katedrali'nde dini nikah kıydılar. Nikaha içlerinde Lüksemburg Grand Dükü Jean ve Grand Düşesi Josephine-Charlotte, Liechtenstein Prensi Nikolaus ve Prensesi Margaretha ve İsveç Prensesi Victoria'nın da yer aldığı bir çok Avrupalı Kraliyet mensubu katıldı. Ülke tarihinde halktan biriyle evlenen ilk prens Laurent oldu.



Belçika Kralı Albert II - Kraliçe Paola



Üçüncü Belçika kralı, Saksonya Dükü, Saxe-Cobourg-Gotha Prensi. Flandre Kontu Prens Philip ve Prenses Marie de Hohenzollern-Sigmaringen'in oğluydu. 2 Ekim 1900'de Bavyera Düşesi Élisabeth ile evlendi. Bu evlilikten üç çocukları oldu.

İsveç prensesi Victoria ve Daniel Westling




Düğün münasebetiyle İsveç'in başkenti Stockholm süslendi. 
Halktan biri olan damat Daniel Westling ile Veliaht Prenses Victoria'nın beraberliği, sarayın baskılarına rağmen 8 senedir devam ediyordu. Kraliyet ailesi, damat Daniel Westling'i yakından tanıyınca fikir değiştirmiş ve çiftin evlenmesine onay vermişti.Onayın alınmasının ardından çok şık ve bir o kadar da keyifli bir törenle çift,dünya evine girdi.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder